Midyat Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Midyat Ziraat Odası > Haberler > "Midyat Yerel Ürünleri İşleme Tesisi Projesi" onaylandı.

"Midyat Yerel Ürünleri İşleme Tesisi Projesi" onaylandı.

Kalkınma Bakanlığı Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına Midyat Kaymakamlığı adına verilen "Midyat Yerel Ürünleri İşleme Tesisi" projemiz kabul edilip onaylanmıştır.

06.11.2017 tarihinde Midyat Ziraat Odası Başkanımız , GAP TEYAP uzmanları ve Tarım Danışmanları  ile birlikte projenin uygulanacağı yer ile ilgili gerekli incelemelerde bulunulmuştur. 

Sayın Kaymakamımız Hüseyin TEKİN'in proje ile ilgili düşünceleri; 

Kaymakamlığımız ve Midyat Ziraat Odasının ortaklaşa yürüttüğü proje GAP idaresince onaylanmış olup toplam bütçesi 805.000 TL dir.Günlük 4-5 ton üzüm işleme ve yaklaşık 300 kg üzüm pekmezi üretmeyi hedeflemektedir.Bunun yanında Acır turşusu da yapmayı hedefleyen tesis Kaymakamlığımız uhdesinde çalışıyor olacak ve ilerleyen zamanda Midyat Ziraat Odasına devredilecektir.Projenin hazırlanmasında emeği geçen Midyat Ziraat Odası Başkanı Sayın Mehmet Beşir EVSEN'e ve çalışma arkadaşlarına teşekkür eder şimdiden ilçemize hayırlı olmasını temenni ederim

Sayın Oda Başakanımız Mehmet Beşir EVSEN'in proje ile ilgili düşünceleri ; Midyat Ziraat Odası Başkanlığı olarak, güzel Midyatımıza katma değer katacağına inandığımız "Midyat Yerel Ürünleri İşleme Tesisi" (pekmez ve turşu) projemiz,Gap-Teyap ile yaptığımız beş yıllık işbirliği protokolu kapsamında danışman arkadaşkarımla birlikte yaklaşık üç yıllık bir çalışmanın sonunda Midyat kaymakamız sayın Hüseyin Tekin beyin'de sahiplenmesiyle kalkınma bakanlığının onayından geçmiş ve sayın kaymakamımız ile Gap İdaresi Başkanı arasında protokol imzalanmıştır. Projemiz Midyat Kaymakamlığı adına olup 18.ayın sonunda Midyat Ziraat Odasına devredilecektir. Bu projenin % 90 hibe % 10 da odamız tarafından karşılanacaktır. Bu vesile ile bize göstermiş olduğu çok yakın ilgi ve güveninden dolayı,Kaymakamımız sayın Hüseyin Tekin beye, GAP İdaresi Başkanı sayın Sadrettin Karahocagil'e ve GAP Bölge müdürü sayın Hasan Kılıç beye, sayın Akif Yenikale beye ve isimlerini yazamadığım çok değerli idarecilerine çiftçilerimiz adına çok teşekkür ediyorum.Ayrıca Gap-Teyap eski çalışanlarından sayın Zevaiddin Özcan beye,sayın Ibrahim Gürbüz beye,sayın Orhan Yenel beye, danışman arkadaşlarım sayın Cuma Uçaş beye, sayın Veysi Yenigün beye ve sayın Rıdvan Aktaş beye de, büyük emeklerinden dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu projenin Midyatımıza ve Midyat çiftçimize hayırlı olmasını diliyorum.