Midyat Ziraat Odası > Haberler > Midyat Ziraat odası tarımsal danışmanlık birimi mühendisleri sahalarda

Midyat Ziraat odası tarımsal danışmanlık birimi mühendisleri sahalarda

Yer = Söğütlü ve Yolbaşı mahalleleri
Tarih=22.03.2022
Konu=Bağ ve bahçelerde don zararı
Öneri ve teknik talimatlar
Budamayı olabildiğince teknik elemanlar nezdinde ve meteorolojik verilere dayanarak karar verilmesi konusunda çiftçimize anlatılmıştır .
 Don riski olan bölgelerde, dona hassas bitkilerin özellikle yonca arazileri, çayır, tahıl, çalılık, fidanlık yakınlarında yetiştirilmesinden kaçınılmalıdır.

Don riskinin arttığı zamanlarda herhangi bir şekilde toprağın gevşetilmesinden kaçınılmalıdır.
Don olayına hassas bitkilerin yetiştirildiği yerlerde, don tehlikesi başlamadan önce yabancı otlar temizlenmeli, ancak başka hiçbir kültürel işlem yapılmamalıdır.
Midyat Ziraat odası tarımsal danışmanlık birimi mühendisleri bir erken uyarı sistemi gibi çiftçilerimize doğru zamanda doğru uygulamalar yapmayı teşvik etmektedir .
Mühendisliğe ve danışmanlığa verdiği önemden dolayı Midyat Ziraat odası yönetim kurulu başkanı Abdulhalim GÜMÜŞ'e şükranlarımızı sunuyoruz.
Midyat Ziraat odası bir bitki hastanesi konumundadır.
Alanında uzman 5 tarım danışmanıyla 7-24 çiftçilerimizin yanındayız .çünkü siz üretmezseniz Türkiye aç kalır .tarım bir ülkenin mutfağıdır. Aç olan  bir kesim hiç bir şekilde çalışamaz ...