Midyat Ziraat Odası > Haberler > Tarla günün tüm çiftçilerimize hayırla vesile olmasını ve emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Midyat ziraat odası başkanlığı ve tarımsal danışmanları olarak  düzenlediğimiz tarla gününde Acrılı Mahallesinde tarım alanlarının meralaştırılmasından kaynaklı yaşanan mağduriyetlerinin dile getirilmesi, Kayalıpınar Mahallesinde çiftçilerimizin dışarıdan fide almasından kaynaklı yaşanan sıkıntılara çözüm adına bir sera projesinin yapılması, Kutlubey Mahallesinde arı ölümlerinin fazla olması en büyük etmen kuraklık besin bulamayışları buna çözüm olarak lavanta bahçelerin oluşturulması, Çaldere Mahallesinde iletişim ağları ve köy yollarının yapılaması, Narlı ve Yolbaşı  mahallemizde bitki desenin artırılması  konularında değerli Midyat kaymakamı sayın  Tekin Dündar, Midyat belediye başkan yardımcısı Cazım Aslan, Midyat ziraat odası yönetim. Kurulu başkanı Abdülhalim Gümüş, İl ve ilçe tarım orman müdürlüğü teknik elamanlarının  nezdinde yerinde tespitler yaparak yapılması gerekenler konusunda bilgilendirmede bulunduk. Yapılan bu tarla günün tüm çiftçilerimize hayırla vesile olmasını ve emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz.